Volvo začel prodajati električne tovornjake - E-vozila

Volvo začel prodajati električne tovornjake

Pri Volvu so sporočili, da so začeli prodajati električne tovornjake na nekaterih evropskih trgih, dobave pa bodo začeli izvajati prihodnje leto.

Lani je švedska skupina napovedala, da bo leta 2018 na cesto pripeljala svoje električne tovornjake in jih začela prodajati leta 2019. V naslednjih mesecih po objavi so razkrili vrsto različnih električnih tovornjakov.


Septembra je podjetje predstavilo popolnoma električni in avtonomni tovornjak brez kabine. Volvo Trucks je predstavil tudi električni tovornjak za odvoz smeti z dosegom do 200 km, Volvo FE Electric.

Sledil je ‘Volvo FL Electric’, 16-tonski tovornjak, ki ga je mogoče konfigurirati z različnimi baterijami z zmogljivostjo med 100 in 300 kWh za doseg do 300 kilometrov in so ga predstavili prejšnji mesec.

Nazadnje so dražili tudi z prihajajočim novim električnim poltovornjakom. Zdaj je Volvo Trucks sporočil, da bo začel prodajati FE Electric in FL Electric v Evropi.

Jonas Odermalm, VP proizvodnje linije elektromobilnosti pri Volvo Trucks, je komentiral napoved:

    „Globalna urbanizacija zahteva dobro mestno logistiko in prevoz tovornjakov z ničelnimi emisijami in manj hrupa. Z Volvo FL Electric in Volvo FE Electric smo sposobni izpolniti tako močne okoljske zahteve kot tudi visoke komercialne zahteve naših kupcev. “

Električni tovornjaki so na voljo na Švedskem, Norveškem, v Nemčiji, Švici, Franciji in na Nizozemskem.

Začetek serijske proizvodnje je predviden marca 2020.

 

 

Vir: electrek.co