Trije novi Hyundai IONIQ - E-vozila

Trije novi Hyundai IONIQ

Hyundai v okviru lastne električne znamke IONIQ predstavlja tri nove električne avtomobile, ki bodo v naslednjih štirih letih glavni predstavniki na področju e-vozil.


Korejski avtomobilski proizvajalec je do zdaj predstavil tri različice modela IONIQ. To so hibrid, priključni hibrid in popolnoma električna verzija. Največ uspeha je zaradi svoje učinkovitosti bila deležna v celoti električna različica. Pri Hyundaiju želijo IONIQ uveljaviti kot blagovno znamko popolnoma električnih vozil. Zaenkrat je govora o modelih 5, 6 in 7. Sodo število predstavlja limuzino, lihi števili pa SUV-ja.

Prvi bo srednje veliki SUV, ki temelji na Hyundaijevem konceptu EV 45. IONIQ 5 je napovedan za začetek prihodnjega leta. Koncept EV 45 je Hyundai predstavil na lanskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Navdih za oblikovanje so oblikovalci črpali iz preteklosti. Tega bodo združili s parametričnimi pikami – edinstvenim oblikovalskim elementom, ki bo postal del tudi prihodnjih modelov IONIQ.

Leta 2022, leto po predstavitvi modela 5, namerava Hyundai razkriti limuzino IONIQ 6. Ta bo oblikovana v skladu s EV konceptom “Prophecy” (prerokba). Drugi SUV z imenom IONIQ 7 bo predstavljen šele čez 4 leta (v začetku leta 2024). Za modela IONIQ 5 in 6 so zaenkrat znane le skice, za model 7 pa samo skica idejnega koncepta. Avtomobilski proizvajalec za zdaj še ni predstavil tehničnih podrobnosti prihajajočih vozil.

 

Povzeto po: Electrek

J. R.