Bo Toyota svoja električna vozila opremila s solarno streho? - E-vozila

Bo Toyota svoja električna vozila opremila s solarno streho?

V nedavnem poročilu Toyote, je podjetje testiralo sončni panel, ki ga je mogoče položiti na streho vozila in s tem povečati domet vozila.

Električni avtomobili so trenutno vedno večji trg v avtomobilski industriji, saj številni proizvajalci uvajajo različice modele, da bi jih kupcem prodali čim več in tako bi pomagali okolju. Večina od njih, če ne skoraj vsi, od kupca zahtevajo, da jih vsako noč priklopijo v vtičnico, da jih napolnijo ali pa uporabijo polnilne postaje na različnih lokacijah. Nekateri menijo, da je to težava, in to jih morda ustavi pred nakupom takega vozila. Vendar pa je še en pogost razlog, zakaj jih za zdaj ne kupujejo, zaradi dometa, ki ga ponujajo. Čeprav se vrzel med električnim vozilom v primerjavi z vozilom z notranjim izgorevanjem manjša, še vedno obstaja razlika, ki jo mora kupec upoštevati pri nakupu električnega avtomobila.


Toyota trdi, da lahko streha doseže celo do 44,5 km ali na dan. Čeprav se to ne zdi veliko, je za mnoge ljudi to manjše od količine, ki jo vozijo v enem dnevu, s čimer se bistveno zmanjšajo stroški računa za elektriko od polnjenja avtomobila. Torej, vozniki teh vozil bi s tem pridobili dodatne kilometre, brez da bi zapravljali denar na polnilnih postajah.

Solarni panel izdeluje Sharp, najbolj znan po svojih gospodinjskih aparatih. Debelina panela je 0,03 mm, z zmogljivostjo 860 vatov. Čeprav je Toyota prvič delala na sončnih kolektorjih za svoje avtomobile, je ta različica veliko bolj učinkovita in proizvaja petkrat več energije na podlagi zadnjih številk.

 

Zdaj podjetje načrtuje testiranje kasneje v tem letu, in zaenkrat še ni nobenih načrtov za javnost. Vendar pa bodo podatki, zbrani na podlagi tega testiranja, igrali pomembno vlogo v odgovoru na vprašanje kdaj in če sploh bo na voljo ljudem za nakup.

Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi veliko, lahko podjetja sčasoma z rastjo in inovacijami teh streh poskušajo doseči kar 70 kilometrov dodatnega dometa, samo s proizvedeno in seveda zastonj energijo na teh strehah.

 

Vir: technomosis.blog