Toyota namerava uporabljati iste baterije kot Tesla - E-vozila

Toyota namerava uporabljati iste baterije kot Tesla

Avtomobilski proizvajalec uporablja baterije, ki jih je Panasonic oblikoval za hibridne limuzine Levin in Corolla za kitajski trg.

Ta poteza bo pomagala Toyoti zagotoviti visoko kakovostne baterije in povečati zmogljivost tovarne baterij Panasonic.


Toyota Motor Corporation je domnevno začela uporabljati iste vrste baterij, ki jih je družba Panasonic Corporation zasnovala za Tesla Inc, ki jih uporabljajo v nekaterih svojih električnih vozilih, prodanih na Kitajskem.

Po navedbah virov je Toyota, ki je porabnik Panasonicovih prizmatičnih baterij za svoje električna vozila. naročila približno 50.000 cilindričnih baterij, da bi zmanjšala vrzel med ponudbo in naraščajočim povpraševanjem na trgu. Baterije so enake velikosti, kot jih je za Teslo izdelal Panasonic, vendar je njihova sestava malo drugačna.

Januarja sta Panasonic in Toyota napovedala, da bosta sodelovala pri razvoju akumulatorjev električnih vozil, kjer bodo združili raziskovalne in razvojne zmogljivosti enega največjih svetovnih proizvajalcev baterij in avtomobilskega podjetja.

Toyota je sodelovala tudi z dvema kitajskima podjetjema, in sicer proizvajalcem EV BYD Co. Ltd. in Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL), da bi se spopadli s povečanim globalnim premikom v smeri električnih avtomobilov.

Glede na poročila Panasonic dobavlja baterijske celice izključno za Teslo, vendar se ameriška hibridna vozila pogovarjajo z LG Chem Ltd. iz Južne Koreje, saj diverzificira vire ključne komponente.

Vir: http://itresearchbrief.com