Teslin tovornjak transformiran v avtodom - E-vozila

Teslin tovornjak transformiran v avtodom

Tesla Semi-Home je različica Teslinega tovornjaka. z upodobitvijo kamperja ali RVja, ki se vozi sama, zato bi lahko predvidevali da bomo čez nekaj let med vožnjo morda spali, ko vas bo vozilo samo peljalo po državi.

Ta posebna upodobitev prihaja iz podjetja Vanlifer. Podjetje je specializirano za predelovanje tovornjakov v avtodome in to je prvi korak pri izdelavi avtodoma iz Tesle. Vanlifer navaja:


”Izdelava avtodoma bi se prilegala zadnji strani Teslinega tovornjaka, tako da so potrebne le minimalne spremembe šasije. Na zadnjo stran se doda samo sestavljena struktura.
Naš koncept Tesla Semi-Home ima šestposteljno sobo s polno kuhinjo, bivalnim prostorom, straniščem in vsemi drugimi razkošji vrhunskih avtodomov in RV-jev.”

Čeprav je precej visok, se zdi, da je tudi ta avtodom precej kratek. Vendar je v notranjosti veliko prostora in znotraj so vsa pričakovana udobja (kuhinja, kad, postelje in drugo).

Vanlifer dodaja:

”Tesla Semi z izboljšanim avtopilotom in dometom do 800 kilometrov z enim polnjenjem je zelo navdušujoč – tukaj pri Vanliferju to vidimo kot prihodnost električnih avtodomov in RV-jev.
Zasnovali smo konceptno konstrukcijo avtodoma, ki bi bila vgrajena na zadnji del električnega tovornjaka razreda Tesla Semi – Tesla razreda 8. Tesla Semi bi lahko postal prvi električni avtodom na svetu”

Resnično je glavna prednost tega avtodoma njegova sposobnost avtonomne vožnje. Si lahko predstavljate, da potujete od kampa do kampa (ali atrakcije do atrakcije) po celotnem svetu, medtem ko ure in ure prespite v eni od postelj? To bi lahko postalo resničnost že čez nekaj let.

 

Vir: insideevs