Teslin Model 3 prevzema Veliko Britanijo - E-vozila

Teslin Model 3 prevzema Veliko Britanijo

Tesla je imela še en rekordni mesec in četrtletje dobav v Veliki Britaniji, zahvaljujoč se modelu 3, ki hitro postaja najbolje prodajani avtomobil na trgu.

Teslina prodaja vozil Model S in Model X v Veliki Britaniji nenehno raste, vendar je v letu 2017 dosegla vrhunec, na podlagi podatkov o registraciji je bilo na cestah 4.756 enot.


Lani je Tesla v državo dostavil le 3.372 električnih vozil, vendar je bilo to dovolj, da je Teslin tretji največji trg v Evropi.

Tesla je model 3 na trg lansirala maja, dobave pa je začela že junija.

Vzpon je bil v prvih mesecih počasen, vendar je Tesla avgusta dostavila več kot 2.000 vozil Model 3 in dovolj je bilo, da je Model 3 avgusta postal tretji najbolje prodajani avtomobil v Veliki Britaniji.

Zdaj so podatki o registraciji na voljo za september, Tesla pa je dobavila še več vozil: 3.459 enot, vključno z 2.864 vozili Model 3. Trg električnih avtomobilov se je s tem povzpel na 2,2% celotnega trga avtomobilov v Veliki Britaniji. Prodaja dizelskih avtomobilov se je v tem obdobju zmanjšala za 20%, avtomobili na bencinski pogon pa so se povečali za 4,5%.

Skupna dobava Tesle za četrtletje prinese 6.244 vozil, od tega 5.385 vozil Model 3. Za primerjavo, Tesla je v Veliki Britaniji v zadnjih treh mesecih dostavil več vozil kot v celotnem letu 2018.

V Veliki Britaniji se model 3 začne s slabih 39.000 funtov po odobritvi subvencije za električna vozila v višini 3.500 funtov.

 

 

Vir: electrek.co