Tesla zaprla tovarno v Kaliforniji - E-vozila

Tesla zaprla tovarno v Kaliforniji

Tesla je zaradi koronavirusa zaprla tovarno v Kaliforniji, kjer so že v pomanjkanju naročenih vozil. Kitajska Gigafactory pa je dosegla proizvodnjo s 3000 enotami na teden.

Tesla je ta teden potrdila zaprtje tovarne Fremont v Kaliforniji in tudi 75-odstotno znižanje zaposlenih v Gigafactory Nevada. Odziv na izbruh koronavirusa, ki aktivno ogroža ZDA, ki so že postale, država z največ okuženimi na svetu.


Zaradi te situacije se zaloga enot, ki jih ima Tesla v svojih objektih, začela močno zmanjševati. To je mogoče videti na nekaterih letalskih fotografijah, ki prikazujejo Teslina polja in skladišča v Fremontu.

Pri novih naročilih se bodo začele pojavljati zamude ali precej daljši pogoji dobave kot običajno, hkrati pa se bo ohranilo zapiranje, ki naj bi trajalo nekaj tednov. V ZDA se roki za model 3 podaljšujejo na 8 do 12 tednov. Zdaj bodo Američani morali čakati dva do tri mesece, da bodo prejeli naročeno vozilo.

Boljše novice prihajajo iz tovarne v Šanghaju. Tam sta ustavitev proizvodnje za kitajsko novo leto in širitev koronavirusa že premagana. Tesla je potrdila, da jim je tokrat uspelo izkoristiti posodobitev proizvodnih linij in povečati hitrost proizvodnje. Po navedbah lokalnih virov naj bi v tovarni od 2000 enot na teden prešli na 3000 enot, kar bi jim omogočilo, da bi dosegli predvideno zmogljivost 150.000 enot.

 

 

Vir: thenextavenue.com