Tesla vgrajuje prilagodljivo hupo in druge zvoke - E-vozila

Tesla vgrajuje prilagodljivo hupo in druge zvoke

Elon Musk pravi, da Tesla dela na tem, da bi lastnikom omogočili, da prilagodijo svoje hupe in druge zvoke, ki jih oddajajo njihovi avtomobili, vključno s prdci in kozjimi zvoki.

Pred kratkim so tako ZDA kot EU za električna vozila uvedla obvezno oddajanje zvoka pri nizkih hitrostih, da bi preprečile morebitne nesreče s pešci.


Proizvajalci avtomobilov so začeli izvajati svoje rešitve, prejšnji mesec pa je tudi Tesla v Model 3 začela dodajati zvočna opozorila za pešce.

Ta poteza ni dobro sprejeta, saj se zdi, da vpliva na eno od prednosti električnih vozil, to je zmanjšanje hrupa.

Tesla dela na novem sistemu za uvajanje zvoka, zraven pa so se razvijalci še dodatno pozabavali. Musk je dejal, da bodo vozila vsebovala prdeče in kozje hrupe, kar ni ravno presenetljivo glede na to da tesla znova in znova preseneča lastnike z raznimi ‘’easter egg’’ funkcijami, kot je recimo ‘’fart app’’.

Pri Tesli razmišljajo celo, da bi ljudem omogočil nalaganje lastnih zvočnih posnetkov, ki jih bodo predvajali na Teslin zunanji zvočnik, ki se uporablja za opozarjanje pešcev.

Vendar bi to veljalo za druge zvoke kot za opozorila pešcev, ker še vedno obstajajo predpisi o vrsti zvokov, ki se uporabljajo.

Nove funkcije so bile objavljene, ko je Tesla v posodobitev programske opreme V10 vključila nov Monty Python-ov ‘’easter egg’’, kateri predvaja zvok treskanja kokosovih orehov, ki spominjajo na konjski galop pri uporabi nove funkcije “Smart Summon”.

 

Vir: electrek.co