Tesla odprla največjo polnilno postajo na svetu - E-vozila

Tesla odprla največjo polnilno postajo na svetu

Tesla v zadnjem času hitro širi svojo mrežo Supercharger in je z odprtjem nove največje postaje na svetu Supercharger dosegla nov mejnik. Postaja se nahaja med dvema največjima Teslinima trgovinama.


Teslin vozni park hitro raste in avtomobilski proizvajalec na cesto doda več električnih vozil kot kateri koli drug avtomobilski proizvajalec. Hkrati si podjetje prizadeva ohraniti svojo infrastrukturo, kot so servisni centri, vozni park mobilne telefonije in polnilna infrastruktura, da bi podprlo svojo rast.

Teslino polnilno infrastrukturo v glavnem sestavlja mreža Supercharger, ki je verjetno ena največjih prednosti podjetja.

Tesla ima na Kitajskem nekaj postaj Supercharger s 50 polnilniki, 56 polnilnikov pa je novi rekord. S 56 polnilniki bo nova postaja šestkrat večja od povprečne Tesline postaje Supercharger. Nahaja se med zalivom Bay in Los Angelesom – dvema največjima Teslinima trgovinama na svetu.

Tesla je zgradila tudi sončne nadstreške, ki vozilom zagotavljajo senco, hkrati pa pomagajo napajati postajo Supercharger.

Vir: Electrek