Tesla odpoklicala 15.000 modelov X - E-vozila

Tesla odpoklicala 15.000 modelov X

Tesla bo odpoklicala Model X zaradi težave, ki bi lahko povzročila odpoved servo volana

Odpoklic zadeva 14.193 vozil v ZDA; poleg tega Transport Canada ugotavlja, da je v Kanadi 843 prizadetih vozil. Dobave modela X so se sicer v ZDA začele septembra 2015.


Kot so na strani podjetja Tesla poudarili odpoklic izdaje, ki je bila objavljena prejšnji teden, prostovoljni odpoklic vpliva na vozila modela X, izdelana pred sredino oktobra 2016, medtem ko na vozila, izdelana po tem času, to ne vpliva.

Konkretno in predvsem v hladnih podnebjih lahko korozija postane pretirana pri vijakih, ki pritrdijo servo volan na volanski mehanizem. Zlom ali zlomljeni vijak lahko povzroči izgubo asistenca za krmiljenje volana, vendar kot Tesla pojasnjuje: “To vozniku ne bi preprečilo krmiljenja vozila, vendar bi za obračanje volana potrebovalo več sile, še posebej med parkirnimi manevri pri majhni hitrosti ko je pomoč pri servo krmiljenju v največji možni meri. ”

Tesla bo zamenjala vijake in dodala protikorozijsko tesnilno maso, in če se vijaki pokvarijo ali jih ni mogoče odstraniti, bo zamenjala celotno gonilo vozila. V podjetju pravijo, da bodo prizadete lastnike obvestili, ko bodo deli na voljo.

Zdi se, da odpoklic natančno sledi enemu, ki je bil izdan marca 2018 za hitri model Model S – tudi za korozijo na krmilnih vijakih. V tem času je bilo odpoklicanih 123.000 avtomobilov Model S, proizvedenih od leta 2012 do aprila 2016.

Vir: greencarreports.com