Tesla nadaljuje z odpuščanji - E-vozila

Tesla nadaljuje z odpuščanji

Številna odpuščanja v podjetju Tesla se nadaljujejo, saj namerava podjetje zmanjšati število zaposlenih za 10 odstotkov. Izkazalo se je, da odpuščanja ne bodo omejena zgolj na redno zaposlene delavce s fiksnimi plačami, pač pa tudi na delavci, ki so plačani po urni postavki. 


Po poročanju Bloomberga, ki se sklicuje na dobro obveščene vire, je proizvajalec električnih vozil odpustil približno 200 začasnih delavcev, ki so obdelovali podatke v pisarni v San Mateu, v Kaliforniji. Te delavci so sodelovali na projektu imenovanem “Tesla’s Autopilot” v objektu, ki je bil zaprt.

Pred zmanjševanjem je imela pisarna San Mateo približno 350 zaposlenih, nekaj pa so jih v zadnjih tednih premestili v bližnji objekt. Neimenovani viri trdijo, da je bila večina odpuščenih začasnih delavcev. Tu se srečamo s kontradikcijo, saj je alfa in omega podjetja, Elon Musk napovedal prav obratne ukrepe, torej, da bodo odpuščali redne delavce, ter jih nadomeščali z začasnimi. 

Ljudje, ki so delali v pisarni San Mateo, so bili zaposleni pri ocenjevanju podatkov o vozilih strank, povezanih s funkcijami za pomoč vozniku Autopilot in beleženjem podatkov.