Tesla načrtuje, da bodo v petek znova odprli tovarno v Fremontu - E-vozila

Tesla načrtuje, da bodo v petek znova odprli tovarno v Fremontu

Okrožje Santa Clara si prizadeva, da tovarna ostane zaprta

Tesla se “ne sme ponovno odpreti,” so dejali v izjavi. “Prehitro obnovitev vseh dnevnih dejavnosti tvega hiter skok okužb virusa in ogroža relativno stabilnost, ki smo jo videli v našem zdravstvenem sistemu.”


Elon Musk načrtuje, da bo ta petek v Fremontu v Kaliforniji ponovno odprl tovarno Tesla. Ta novica je prišla po tem, ko je guverner države odobril nadaljevanje proizvodnje po zaustavitvi.

Teslin izvršni direktor je svojim delavcem poslal elektronsko sporočilo: “Pri tem bom osebno pomagal, kjer koli bom lahko. Če pa vam je v tem trenutku neprijetno se vračati na delo, se tudi ne počutite dolžni. To so težki časi, zato hvala, ker ste se zelo trudili, da bo Tesla uspešna! ”

V zadnjih nekaj tednih je Musk odkrito kritiziral zaprtje države. V nekaj tvitih je jasno povedal, da meni, da vlada napačno omejuje gibanje ljudi.

Kalifornijska tovarna izdeluje vse modele, vključno z najbolj priljubljenim, Model 3. Tovarna je večinoma zaprta že od marca.

Po besedah ​​vodje kadrovske službe Valerie Capers je delavcem sporočila, da se bodo dejavnosti nadaljevale v omejenih operacijah z le 30% zmogljivosti. Tovarna v Renu, ki proizvaja baterije, je že nadaljevala omejeno proizvodnjo.

Prejšnji četrtek je guverner Michigana Gretchen Whitmer dejal, da bodo avtomobilske tovarne v državi lahko nadaljevale vso proizvodnjo naslednji ponedeljek. Vsi večji proizvajalci avtomobilov načrtujejo, da bodo z večino operacijami nadaljevali že 18. maja.

(slika: electrek.co)

 

Vir: thenextavenue.com