Tesla kitajskim lastnikom omogoča brezplačno polnjenje med izbruhom koronavirusa - E-vozila

Tesla kitajskim lastnikom omogoča brezplačno polnjenje med izbruhom koronavirusa

Tesla Kitajska kupce obvešča, da bodo zaradi izbruha koronavirusa, ki trenutno razsaja v tej državi, vsa vozila Tesla imela na voljo brezplačo hitro polnjenje za lažje potovanje, dokler izbruh ne mine.

Koronavirusni izbruh iz kitajske zvezne države Wuhan je prizadel več tisoč ljudi, ki imajo probleme z dihali.


O bolezni še ni znanega veliko, vendar obstaja veliko strahu pred prenosom, zlasti na javnih mestih. Sprejeti so bili ukrepi za ublažitev možnosti prenosa v javnih prostorih, vključno s karantenami in ustavitvijo javnega prevoza v nekaterih mestih. Praznovanja lunarnega novega leta so bila odpovedana v mnogih delih države.

Ker ni javnega prevoza bi ljudje lahko potovali z osebnimi avtomobili, takobi tudi zmanjšali tveganje za prenos bolezni.

Tesla se je odločila, da bo obvestila uporabnike na Kitajskem, da bodo “v tem izjemnem obdobju” na Kitajskem dovolili brezplačno polnjenje, dokler izbruh ne mine.

To obvestilo se prikaže na zaslonih lastnikov Tesle, izvirno v kitajščini (prevedeno prek google translate):

    Da bi vam olajšali potovanje med izbruhom epidemije, bomo od zdaj naprej vsa Tesla vozila brezplačno napolnili na postaji za polnjenje, dokler se epidemija ne odpravi. Upamo, da boste v tem izjemnem obdobju lahko učinkovito napolnili elektriko, ko bo potrebno, in brezskrbno uporabljali avto. Potem ko se bo epidemija zmanjšala, vas bomo še enkrat obvestili, preden obnovimo vozilo v prvotno konfiguracijo. Upamo, da vam bomo zagotovili skromno silo. Tesla ima končno odločitev in razlago tega dogodka.

To je prvič, da je Tesla na Kitajskem aktivirala kakršno koli odzivanje na nesreče, vendar je podjetje storilo podobne stvari, preden je katastrofa prizadela drugje.

Ko je orkan Irma leta 2017 zadel, je Tesla naredil brezplačno polnjenje in odstranil pokrovčke iz baterij, ki so omejeni s programsko opremo, kar je lastnikom dalo nekaj dodatnega dosega, da so se umaknili s poti orkana. Tesla je podobno storila pri kalifornijskih požarih in tudi za orkane Florence in Dorian.

Vir: electrek.co