Tesla je izdala posodobitev za avtomatske brisalce - E-vozila

Tesla je izdala posodobitev za avtomatske brisalce

Tako kot večina vozil danes tudi Tesla na svojih avtomobilih ima samodejne brisalce z diferencialom, ki jih namesto senzorjev za dež poganjajo kamere Autopilota.

Nekateri uporabniki so poročali o težavah z delovanjem kamere v primerjavi s senzorji za dež, ki so standardni v drugih avtomobilih.


Nova posodobitev omogoča boljše razumevanje dežja in hitrosti brisalcev stekla z novo nevronsko mrežo. Proizvajalec je objavil v opombi:

“Izboljšali so se avtomatski brisalci, da se bolj verjetno aktivirajo, ko rahlo dežuje, in se odzivajo na spremembe intenzivnosti dežja v več okoljih. Samodejni brisalci zdaj uporabljajo prvo proizvodno globoko nevronsko mrežo, usposobljeno z več kot milijonom slik za zaznavanje kapljic vode v vetrobranskem steklu in dodatne vremenske napotke. ”

Proizvajalec je dopolnil, da je mogoče morebitne napake popraviti ročno, na primer povečanje hitrosti in zagon cikla, vendar potrošniki pričakujejo, da bodo od te nove posodobitve brisalci delovali popolno.

Tesla želi zamenjati standardne brisalce vetrobranskega stekla z laserskimi žarki na svojih vozilih. Podjetje je tehnologijo razvilo, vendar še ni uradno objavilo, ali jo bo uporabljalo.

 

Vir: thenextavenue.com