Renault bo v Parizu ponudil storitev souporabe e-vozil - E-vozila

Renault bo v Parizu ponudil storitev souporabe e-vozil

Storitve deljenja avtomobilov, ki jih upravljajo avtomobilski proizvajalci, niso dosegle večjega uspeha, vendar to ni odvrnilo Renaulta od ponujanja teh storitev v Parizu.

Renaultova storitev delitve avtomobilov Zity, ki se je v Madridu začela že leta 2017, bo v francoski prestolnici zaživela marca.


Zity bo s pomočjo mobilne aplikacije, Parižanom ponudil 500 električnih avtomobilov Renault Zoe. Podobno kot druge storitve deljenja avtomobilov bodo vozniki lahko z aplikacijo našli najbližji avto, ga rezervirali in ga odklenili, ko bodo pripravljeni na vožnjo.

Renault ne bo zaračunal naročnine, zato bodo uporabniki plačevali le za uporabo avtomobilov. Cene bodo zaračunane na minuto, v fiksnem času pa štiri ure, osem ur in 24 ur. Uporabniki bodo lahko kupili tudi “ekonomične pakete” predplačniškega časovnega kredita.

Baterijske v vseh avtomobilih bodo spremljali, da uporabniki slučajno ne bi dobili praznega vozila. Če polnjenje pade pod “najnižjo raven”, bo avtomobil zaradi ponovnega polnjenja odšel iz obratovanja, je dejal Renault.

Renault verjame, da je povpraševanje po souporabi avtomobilov v Parizu močno.

Privlačnost storitev delitve avtomobilov predstavlja novo obliko prihodka za proizvajalce avtomobilov in tudi varovanje pred potencialnim krčenjem trga novih avtomobilov.

 

Vir: greencarreports.com