Razkrit je nov Renault City K-ZE - E-vozila

Razkrit je nov Renault City K-ZE

Električni avtomobil, temelji na modelu Renault Kwid in ima dometa približno 250 km.

Renault je razkril novo nizko cenovno električno vozilo, ki ga je poimenoval City K-ZE. City K-ZE, ki je bilo zasnovano na Renault Kwid-u, je bilo lani prvič razkrito v konceptni obliki na Pariškem avtomobilskem salonu in bo v prodaji na Kitajskem kasneje letos.


City K-ZE temelji na platformi Renault-Nissan CMF-A, ki podpira tudi Renault Kwid in Datsun Redigo na našem trgu. Vendar pa naj bi bila platforma močno spremenjena – tako za prilagoditev električnega pogonskega sklopa kot za prilagoditev glede pričakovanj na različnih trgih. K-ZE je postalo Renaultovo najmanjše vozilo, ki sedi pod Zoejem na mednarodnih trgih, z medosno razdaljo 2.423mm in 300-litrsko prostornino prtljažnega prostora..

City K-ZE je glede oblikovanja videti kot zelo posodobljena različica Kwida. Ima razdelilni žaromet z LED DRL, novo oblikovani sprednjimi in zadnjimi odbijači, nova aluminijasta platišča, napredno zadnjo drsno ploščo in novo zasnovo zadnje luči. Inside, City K-ZE dobi 8,0-palčni infotainment sistem z zaslonom na dotik, ki omogoča povezljivost s pametnimi telefoni, dvojne sprednje zračne blazine, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah in zadnjo parkirno kamero.

Nov City KZ-E bo na Kitajskem izdeloval eGT New Energy Automotive – skupno podjetje Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance in kitajski proizvajalec Dongfeng. Hatchback naj bi dosegel 250 km na preskusnem ciklu NEDC in ponujal več načinov polnjenja, vključno s funkcijo hitrega polnjenja, ki lahko napolni baterijo od 0 do 80 odstotkov v samo 50 minutah. Medtem bo polna baterija na počasnem polnjenju trajala približno 4 ure.

Renault City K-ZE se bo najprej prodajal samo na Kitajskem.