Porsche napoveduje naslednjo generacijo Macana, ki bo popolnoma električna. - E-vozila

Porsche napoveduje naslednjo generacijo Macana, ki bo popolnoma električna.

Podjetje Porsche je v teh dneh napovedalo, da bo Macan naslednje generacije popolnoma električen in, da so začeli vlagati v tovarno v Leipzigu, da bi se pripravili na ta prehod.

Kot so nekateri mediji te dni poročali, se je o tej potezi govorilo, vendar je Porschejev odbor zdaj uradno odobril naslednjo generacijo Macana kot “prvi popolnoma električni kompaktni SUV”.


Oliver Blume, predsednik uprave Porsche AG, je komentiral:

»Elektro-mobilnost in Porsche sta popolnoma usklajena; ne samo zato, ker imata skupen pristop z visoko učinkovitostjo, ampak predvsem zaradi njihovega športnega značaja. Do leta 2022 bomo v električno mobilnost vložili več kot šest milijard evrov, do leta 2025 pa bi lahko 50 odstotkov vseh novih Porschejevih vozil imelo električni pogon. Kljub temu se bomo v naslednjih desetih letih osredotočili na pogonsko mešanico, ki jo sestavljajo še bolj optimizirani bencinski motorji, plug-in hibridni modeli in popolnoma električno vodeni športni avtomobili. Naš cilj je prevzeti pionirsko vlogo v tehnologiji in zato bomo še naprej dosledno usklajevali podjetje z mobilnostjo prihodnosti. «

 

Porsche je dejal, da bo konec leta 2019 razkril popolnoma električni Macan, kateremu pa bo kmalu sledilo še eno vozilo, Taycan Cross Turismo.

Vozilo naj bi šlo v proizvodnjo “na začetku naslednjega desetletja.”

Podjetje Porsche je potrdilo, da bo to prvo vozilo, ki temelji na PPE, ki je naslednja generacija električnih platform, imenovane Premium Platform Electric (PPE), na katerem Porsche in Audi sodelujeta v zadnjih dveh letih.

Po poročilih, da Porsche razmišlja o povečanju proizvodnje Taycana na okoli 40.000 enot, kar je veliko za nemške avtomobilske proizvajalce, bo proizvodnja Macanovega električnega toka pomemben naslednji korak.

Porsche trenutno proizvede 90.000 Macan SUV letno v Leipzigu.

To je pomemben program za elektriko za njih in po Taycanu, Taycan Crossu in Turismu, bi Porsche lahko dosegel dostojno količino proizvodnje električnih vozil v naslednjih nekaj letih.

Prav tako to pomeni, da bo skoraj celoten premijski kompaktni SUV segment popolnoma električen, saj so podjetja Tesla, Audi, Mercedes in BMW prav tako napovedali popolnoma električna vozila v tem segmentu za obdobje 2020-2021.