Porsche in problemi z baterijami - E-vozila

Porsche in problemi z baterijami

Porsche se je zavezal, da bodo električni avtomobili postali stalni del njihove linije, vendar to še ne pomeni, da bo vsak model dobil popolnoma električni pogonski sklop.

Baterije so v redu za limuzine in crossoverje, vendar so pretežke za modele kot sta 718 Boxster in 718 Cayman – Porschejevih najmanjših, najhitrejših športnih avtomobilov – je v intervjuju za revijo Car povedal šef raziskovalnega in razvijalnega oddelka.


“Zaradi dodatne teže športnega avtomobila danes nismo zadovoljni,” je dejal dr. Michael Steiner. Vendar je ugotovil, da se Porsche o električnem športnem avtomobilu še ni dokončno odločil.

To ni ustavilo Tesle, da je pred desetletjem v podvozje Lotus Elise dodala akumulatorski električni pogonski sklop, iz katerega se je razvil Roadster, čeprav so na testiranju opazili negativni vpliv na vodljivost.

Avtomobilski proizvajalec trenutno preizkuša modificirane Boxsterje z električnimi pogonskimi sklopi, je opozoril Steiner.

Porsche je leta 2011 predstavil električni prototip Boxsterja, ki so ga poimenovali Boxster E, vendar ga niso nikoli izdelali.

Nedavno poročilo je nakazalo, da Volkswagen Porsche razvija tudi ločen električni športni avtomobil, ki bi lahko bil tudi osnova za naslednji Audi TT.

Porsche je pred tem potrdil, da bo njegov naslednji model proizvodnje električne energije različica križanca Macan. Električni Macan se bo predstavil leta 2022, bencinski model pa naj bi v celoti zamenjal.

 

Vir: greencarreports.com