Podrobnosti o električnem vozilu Honda so razkrite - E-vozila

Podrobnosti o električnem vozilu Honda so razkrite

Honda je izdala nekaj novih informacij o svojem prihodnjem električnem avtomobilu Honda E.

Proizvajalec avtomobilov pravi, da bo motor Honda dosegel približno 110 kW oziroma približno 148 KM in največji navor nad 300 Nm.


Majhen urbano usmerjen električni malček, ki prihaja v Evropo, bo imel tudi športni način za boljši odziv motorja. Honda je tudi potrdila, da bo ponudila krmiljenje z enim pedalom in avtomatsko regenerativno zaviranje.

Honda je prejšnji mesec razkrila svojo 35,5 kWh litij-ionsko baterijo, skupaj z distribucijo teže 50:50. Honda pravi, da se bo avtomobil lahko napolnil do 80% v 30 minutah in bo imel 200 km dometa.

Proizvajalec avtomobilov je izdal tudi številne nove fotografije prototipa Honda e, ki naj bi bil izredno blizu modelu, ki bo šel v proizvodnjo.

 

V maju je Honda razkrila, da bo imelo vozilo sistem stranskega fotoaparata/zrcala, ki bo standard na e. Proizvajalec avtomobilov je pokazal pet barvnih možnosti, ko je odprl rezervacije za E-vozilo.

Honda je dejala, da je prejela 31.000 “izrazov interesa” od prejšnjega meseca. Trenutno ga je mogoče rezervirati v Združenem kraljestvu, Nemčiji, Franciji in na Norveškem.

Proizvodni model bo razkrit kasneje v tem letu. Cena še ni bila objavljena.

 

Vir; electrek.co