Po svetu se trenutno vozi okoli 5 milijonov električnih vozil - E-vozila

Po svetu se trenutno vozi okoli 5 milijonov električnih vozil

Na svetu je trenutno registriranih okoli 5 milijonov električnih vozil. Veliko pove podatek, da je bila ta številka leta 2018 ‘’le’’ 2 milijona.

Sprejem električnih vozil  je iz dneva v dan večji, pet milijonov vozil z baterijskim pogonom je zdaj na poti po vsem svetu. Takšno povečanje lahko pripišemo tudi vse nižjim cenam električnih vozil, ki jih ponuja vse več prodajalcev.


To je razvidno iz novega poročila, ki ga je objavilo podjetje za analitične raziskave in podatke GlobalData, v katerem je poudarjeno, da se je to v letu 2018 povečalo za približno tri milijone.

Podatki kažejo, da je Kitajska na vodilnem mestu, sledita ji Evropa in ZDA, pri čemer je rast v največji meri vplivala rast infrastrukture EV, kot so polnilne postaje, pa tudi upad stroškov litij-ionskih baterij.

Predvidevajo, da cene baterij upadajo zaradi večje ekonomije obsega, ki jo ustvarja cvetoči trg EV, za katerega ugotavljajo, da ima tudi pozitivne učinke na trg akumulatorskih baterij in je “pospešil razvoj projektov za shranjevanje energije na svetovni ravni”.

Pogodbe o združitvah in prevzemih prav tako podpirajo naraščajoče uvajanje EV, saj energetska podjetja vse pogosteje pridobivajo infrastrukturna podjetja, ki zaračunavajo EV.

GlobalData napoveduje, da kljub veliki rasti obsežna komercialna proizvodnja večjih proizvajalcev električnih vozil verjetno ne bo zacvetela do leta 2025.

Sneha Susan Elias, višja analitičarka pri GlobalData, je dejala: „Vlade po vsem svetu si prizadevajo za povečanje uporabe EV in ponujajo spodbude in subvencije za EV, s končnim ciljem zmanjšati odvisnost od fosilnih goriv in povečati energetsko učinkovitost.

 

Vir: energylivenews.com