Novi Audi e-Tron S - E-vozila

Novi Audi e-Tron S

Audi e-Tron S, ki je na voljo v standardni različici in Sportback, je kot drugi e-Tron, robusten SUV z velikimi dimenzijami in težo. Baterija pa ima zmogljivost 95 kWh.

E-Tron ima en motor vgrajen na sprednjo os z 184 KM in drugi na zadnjo os z 224 KM, omogoča skupno 408 KM in 664 Nm navora. E-Tron S pa ima na zadku dve pogonski enoti, vsaka povezana s svojim zadnjim kolesom, s 179 KM vsaka. Skupno ima 503 KM in 973 Nm navora.


Poleg hitrejšega pospeška od 0 do 100 km / h, ki je s 5,7 sekunde na e-Tronu, in zgolj 4,5 sekunde na e-Tron S, se novi športni SUV iz Audija odlikuje po večji okretnosti in boljši učinkovitosti. Se pravi, bolj zabavno je za tiste, ki želijo uživati ​​v vožnji.

Z dvema zadnjima motorjema, ki delujeta ločeno, brez potrebe po diferencialu, ki bi razporejal moč po obeh kolesih zadnje osi, e-Tron S vozniku omogoča nepozabno “križanje”, kot da gre za reli avtomobil. Morda je zaradi tega proizvajalec povabil Štiga Blomqvista, Šveda (danes 73), ki je leta 1984 z Audijem Quattro Sport osvojil svetovno prvenstvo v reliju 1984, da je vozil novi e-Tron S.

 

Vir: thenextavenue.com