Mercedes EQB izgleda skoraj pripravljen za proizvodnjo - E-vozila

Mercedes EQB izgleda skoraj pripravljen za proizvodnjo

Mercedesova trenutna ponudba električnih vozil je trenutno sestavljena iz samo dveh modelov. Gre za modela srednje velikosti EQC in EQV, ki je bil razkrit v Frankfurtu v začetku tega meseca. Še en popolnoma električni model je trenutno v razvoju in to so njegove prve vohunske fotografije.


Mercedes EQB, v bistvu v celoti električno različica modela GLB, ki bi moral postati kupcem razmeroma bolj finančno dostopna možnost kot EQC.

Kolesa jasno povedo, da gre za električno vozilo. Z enostavnejšo zasnovo te vrste zlitin običajno proizvajajo manjši zračni upor in verjetno je verjetno domnevati, da se prototip tukaj vozi na posebni gumi z nižjim kotalnim uporom. Na zadnjem delu ni izpušnih cevi, zasnova spodnjega dela odbijača pa je skrita pod težko maskirno maso.

Sodeč po teh fotografijah, je EQB v naprednih fazah razvoja – nosi svoje proizvodno telo in luči in – najverjetneje – končna konfiguracija pogonskega sklopa je že pod kožo. Govori se, da naj bi vozilo z enim polnjenjem doseglo okoli 500 kilometrov, in bo verjetno izgubil sedem sedežno kabino običajnega GLB modela.

 

Vir: motor1.com