Mercedes-Benz EQC na zimskem testiranju - E-vozila

Mercedes-Benz EQC na zimskem testiranju

Mercedes-Benz se pripravlja na lansiranje svojega prvega v celoti električnega vozila, ki bo na trg predvidoma prišel naslednje leto.

V preteklosti je podjetje sicer že proizvajalo električne avtomobile, a so bili le-ti zasnovani na obstoječih modelih na bencin oziroma dizel pogon, določene električne komponente pa so bile izdelane pri zunanjih podjetjih. Mercedes-Benz EQC bo eden izmed prvih električnih avtomobilov, razvitih po novih smernicah.


Novi Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benzs je predprodukcijski prototip za svoj novi EQC SUV že testiral v zimskim razmerah v majhnem švedskem mestu Arjeplog v Laplandu pri do – 35 °C na zasneženih cestah in zaledenelih jezerih.

Prav zmogljivost električnih vozil v hladnem vremenu je pogosta skrb kupcev, kar so naslovili tudi pri podjetju. Po besedah Michaela Kelza, vodilnega inženirja za EQC program, so se pri testiranju osredotočili predvsem na delovanje baterije in turbine pri zelo nizkih temperaturah. Zaradi nepredvidljivosti pogojev v naravnem okolju so dobili neprecenljive izkušnje, ki jih testiranje v simulacijah preprosto ne omogoča. Kelz zatrjuje, da prihod EQC pomeni začetek nove dobe za podjetje.

Do okoli 402 km dosega

Po prejšnjih poročilih Mercedes-Benza je novi EQC opremljen s 70 kW baterijo, ki po standardih NEDC zdrži do 500 km. Praktično bo ta vrednost predvidoma znašala okoli 402 km, kar je primerljivo z drugimi luksuznimi SUV-ji na trgu. EQC naj bi bil sposoben iz 0 na 100 km/h pospešiti v manj kot 5 sekundah.

 

Viri: