Mercedes-Benz bo do leta 2022 ponudil električne različice vseh modelov vozil - E-vozila

Mercedes-Benz bo do leta 2022 ponudil električne različice vseh modelov vozil

Na dan vlagateljev podjetja v Sindelfingenu v Nemčiji je Daimler, matično podjetje Mercedes-Benza, pojasnil načrt za elektrifikacijo svojih vozil.


Nemški avtomobilski proizvajalec se boji, da bo nova Mercedes -ova znamka ‘EQ’ škodila dobičku.

Ko je govoril o prvem vozilu pod novo znamko, povsem električnem SUV-ju v isti liniji kot Mercedes-Benz GLC, Frank Lindenberg, podpredsednik za finance in nadzor pri Mercedes-Benz Cars, je dejal, da bo zgodnja proizvodnja sprva dobila močan udarec (prek Reutersa):

“V začetku ciklusa verjamemo, da se bomo morali soočiti z bistveno nižjo maržo. Za nekatera vozila velja polovična marža, kot pri vozilih, ki jih bodo nadomestili, “

Vendar upajo, da bodo vpliv ublažili s proizvodnjo električnih in plinskih različic v isti tovarni in prilagoditev proizvodnje na podlagi povpraševanja.

Ko se proizvodnja EV-jev povečuje, bi morali stroški padati, Daimler pa si prizadeva za enakost stroškov okoli leta 2025.

V pripravi na to želi Mercedes imeti na voljo električno različico vsakega modela do leta 2022.

Zdi se, da je to najljubši nov industrijski način, da predstavijo svoje načrte za elektrifikacijo vozil, kot recimo z Jaguarjem, ki je pred kratkim napovedal, da bodo do leta 2020 vsem novim avtomobilom dodali električne pogonske sklope, Volvo pa ima podobne načrte za leto 2019.

Mercedes naj bi svoje prvo električno vozilo ‘EQ’ pripeljal v proizvodnjo leta 2019 in v Frankfurtu ta teden predstavil svoje drugo električno vozilo.

 

Vir: electrek.co