Hyundai ponuja pet nasvetov za povečanje življenjske dobe baterije. - E-vozila

Hyundai ponuja pet nasvetov za povečanje življenjske dobe baterije.

Električni avtomobili zahtevajo veliko manj vzdrževanja kot vozila z notranjim zgorevanjem, vendar se morajo lastniki še vedno zavedati določenih vzdrževalnih praks.

Prvi nasvet je, da poskusite preprečiti, da bi se baterija izpraznila na nizkih nivojih, zlasti pod 20-odstotno kapaciteto. To gre skupaj z drugim nasvetom Hyundaia, ki je pogosto polnjenje, da preprečimo, da bi se baterija preveč izpraznila.


Hyundai priporoča polnjenje na vsaka dva do tri dni. To tudi zagotavlja, da je avtomobil pripravljen pred časom za dolga potovanja, je opozoril avtomobilski proizvajalec.

Med vožnjo se je najbolje izogniti močnemu pospeševanju, ki hitreje izprazni akumulator. Najbolj učinkovit način vožnje je ohranjanje konstantne hitrosti in ne naglo pospeševanje ali zaviranje.

Pri parkiranju je najbolje najti mesto v senci. To pomaga ohraniti baterijo hladnejšo.

Končno, znižanje največje omejitve napolnjenosti (kar lahko storite prek zaslona na dotik zaslona na vozilih Hyundai) tudi pomaga podaljšati življenjsko dobo baterije.

Hyundaijeva priporočila pa so sicer podobna kot pri vozilih Tesla, kjer so v svojih električnih avtomobilih opazili precej nizko razgradnjo akumulatorjev.

Omejena življenjska doba baterije je eden najpogostejših mitov o električnih avtomobilih. Ne samo, da proizvajalci avtomobilov, kot sta Tesla in Volkswagen, pričakujejo, da bodo baterije trajale vsaj življenjsko dobo vozila, ampak nekateri pričakujejo, da bodo zdržale še dlje, in predlagali tako imenovane “druge življenjske dobe” uporabe baterij kot stacionarnih virov energije.

Vir: greencarreports.com