Honda predstavila bizarne ambicije električnih vozil v ZDA - E-vozila

Honda predstavila bizarne ambicije električnih vozil v ZDA

Honda je v ZDA objavila več podrobnosti o svojih načrtih elektrifikacije, na priznanem portalu za električna vozila pa so potezo označili kot patetično.


Na tej točki je povsem jasno, da Honda zaostaja za preostalo industrijo, kar zadeva baterijsko-električna vozila. Trenutno japonski proizvajalec avtomobilov v Evropi ponuja samo Hondo E, električno vozilo izjemno kratkega dosega.

Včeraj je Honda objavila, da načrtuje kapaciteto 70.000 električnih športnih terencev Prologue do leta 2024:

“Honda je danes objavila začetni letni cilj prodaje 70.000 enot za SUV Prologue, prvo Hondino novo akumulatorsko električno vozilo (BEV), ki bo v prodaji leta 2024. Po predstavitvi Prologua se bo prodaja elektrificiranih vozil znamke Honda povečala z uvedbo dodatnih vozil, ki temeljijo na novi e-arhitekturi, ki se zdaj razvija. Tako bo Honda predvidoma do leta 2030 prodala 500.000 avtomobilov BEV in na koncu pripeljala do 100% prodaje vozil brez emisij v Severni Ameriki do leta 2040.”

Honda je že pred nekaj časa napovedala svoj cilj za 100% “električno” prodajo do leta 2040, vendar proizvajalec avtomobilov še vedno stavi na vodik na gorivne celice, njegovi načrti za baterijsko električna vozila pa še vedno niso jasni.