Ford lahko zakasni začetek prodaje Mustang Mach-E - E-vozila

Ford lahko zakasni začetek prodaje Mustang Mach-E

Ford bo morda odložil izstrelitev vozila Mustang Mach-E sredi pandemije koronavirusa in postavil posodobljeno časovnico, ko ponovno zažene svoje proizvodne zmogljivosti.

Mustang Mach-E je Fordovo prvo električno vozilo, in eno najbolj pričakovanih električnih vozil, ki se bo predstavilo leta 2020.


Ko je avtomobilski proizvajalec lani razkril vozilo, je napovedal možnosti za 75 in 98kWh baterij za doseg od 370 do 480 kilometrov, hitro polnjenje 150kW in pospešek od 0 do 100 km / h samo 3 sekunde pri najzmogljivejši različici.

Z vsem, kar je zapakirano v eleganten dizajn in se začne s ”samo” 43.895 dolarjev v ZDA, menimo, da bi Ford lahko imel zmagovalca, če jih lahko proizvede v velikem obsegu.

Ford je že pred časom dejal, da se bo proizvodnja začela konec leta 2020, prve dobave pa naj bi bile predvidoma v Evropi in ZDA že oktobra.

Vendar pa se lahko, tako kot številni drugi avtomobilski proizvajalci, zaradi trenutne pandemije koronavirusa pojavijo zamude.

Na Norveškem, ki naj bi bil eden prvih trgov, ki bo dobil Mustang Mach-E, je Ford obvestil imetnike rezervacij, da bodo počakali z objavo konfiguratorja Mach-E  do junija oziroma julija in dobave do novembra.

Vir: electrek.co