Elon Musk:" Delnica Tesla bo vredna 3.000 dolarjev" - E-vozila

Elon Musk:” Delnica Tesla bo vredna 3.000 dolarjev”

Prvi mož avtomobilskega giganta Tesla, Elon Musk, je zaposlenim povedal, da se strinja z Ark Investom, ki pravi, da bo teslina delnica v prihodnosti vredna 3.000 ameriških dolarjev (trenutna cena je 733,57 USD).


Direktor Tesle je že velikokrat komentiral teslino ceno delnic, a je največkrat govoril o tem, da je cena delnice previsoka

Leta 2020, ko so Tesline delnice dosegle novo najvišjo vrednost, je Musk svojim privržencem na Twitterju twitnil, da meni, da so delnice “previsoke”. Delnica Tesle je ob tem padla, a je zdaj vrednost le-te še narasla.

Teslina delnica je trenutno vredna 733,57 USD, avtomobilski proizvajalec pa je z 730 milijard USD najvrednejše avtomobilsko podjetje na svetu.

Ob tem so mnenja na Wall Streetu precej razdeljena glede tega, ali je podjetje precenjeno, ali ne. Veliko jih meni, da bi Tesla lahko bila vredna še precej več. Ark Invest je eden izmed njih, ki tudi veliko investira v Teslo.

“Naša ocena Teslinega uspeha se je povečala. Glavni razlog za to je njihov tržni delež. Namesto da bi se do konca leta 2017 znižal, se je dejansko precej povečal,” je dejala direktorica Ark Investa Cathie Wood v intervjuju za Yahoo finance.

Ark Invest v svojih modelih vrednotenja verjame, da bo Tesla do leta 2025 dobavila med 5 in 10 milijonov vozil. To so velika pričakovanja rampa, saj bo Tesla letos verjetno prodala manj kot milijon vozil.

Družba Ark Invest stavi tudi na to, da bo Tesla ponudila popolnoma avtonomno omrežje za klice, znano kot Tesla Network, ki bo prineslo veliko denarja v blagajno Tesle z visoko maržo.

Na napovedi, da bi Tesla dosegla ceno delnice 3.000 USD, se je odzval tudi prvi mož tesle Elon Musk: “Če bomo uspešni, se strinjam z Ark Invest.”

Cena ene delnice na 3.000 ameriških dolarjev bi Teslino podjetje ocenila na 3 bilijone dolarjev in postala bi najdragocenejše podjetje na svetu.