DO PRIHRANKA VAS LOČI PRAVA IZBIRA FASADNE IZOLACIJE - E-vozila

DO PRIHRANKA VAS LOČI PRAVA IZBIRA FASADNE IZOLACIJE

Fasada ni samo zunanja barva hiše ali vikenda. Je zunanji ovoj stavbe, ki vas ščiti pred vremenskimi vplivi in hrupom ter zagotavlja prvo obrambno linijo pred izgubami energije od znotraj in omejuje vpliv zunanje temperature okolja.


Izbira prave toplotne izolacije fasade vas bo nagradila s prihrankom. Zmanjšate lahko kar 35-40% toplotnih izgub ter porabe energentov za ogrevanje oz. hlajenje ter hkratno izboljšanje toplotnega ugodja.

Z eno potezo odpravite pomanjkljivosti

S kakovostno zunanjo izolacijo lahko odpravite številne izzive znotraj že stoječe nepremičnine. Zmanjšate toplotne izgube in odpravite vpliv slabo izoliranih zidov, zmanjšate izgube pri tehnično zahtevnejših elementih (balkoni, stebri …), ustvarite boljšo požarno zaščito objekta, nadgradite zvočno izolativnost, omogočite paropropustnost zunanjim stenam, se zaščitite pred točo in še bi lahko naštevali.

Z enotnim posegom zamenjave ali nadgradnje fasadne izolacije elegantno odpravite tovrstne pomanjkljivosti vašega doma.

Izolacija hiše z novo fasado nadgradi zastarelo gradnjo

Izolacija sten, parapropustnost, požarna varnost in podobni elementi gradnje so bili včasih zanemarjeni ali povsem neupoštevani. S kakovostno zasnovano obnovo in končno izvedbo fasade lahko poskrbite, da bodo vsi ti faktorji postali novi sestavni del vašega doma.

S pretanjeno kombinacijo materialov in izvedbo tako naenkrat ubijete več muh na en mah. Brez konstrukcijskih in gradbenih posegov v sami notranjosti nepremičnine.

Nenazadnje z novo fasado vaš objekt lahko dobi popolnoma drug izgled in morebitno »zastarelo« arhitekturo čez noč zamenja popolnoma nov, sodoben zunanji izgled.

Prednost sodobnih materialov

Razvoj in trajnostni kriteriji zadnjih let so pripeljali izolacijske materiale na mnogo višji nivo, tako v smislu materialov samih, kot tudi v smislu izvedbe. Kamena volna tako danes nudi boljše razrede toplotne izolativnosti, pri sami izvedbi pa se na primer s poglobljenim sidranjem lahko bistveno zmanjša toplotne mostove, ki bi lahko nastajali zaradi pritrjevanja. Kamena volna je tudi bistveno bolj kompakten material, ki v primerjavi z alternativami zagotovi bolj konsistentno toplotno stabilnost. Obenem je tudi paropropustna, kar omogoča odvajanje odvečne vlage in hkratno zaščito pred zunanjim vstopom vlage.

Sistemska rešitev

Vgradnja fasade vključuje več kot zgolj “polaganje” plošč. Predhodna izravnava obstoječe podlage, optimalno lepljenje izolacije ter pravilna izvedba detajlov (uporaba vogalnikov, odkapnih profilov…),  povečata učinkovitost izolacije. Zakčljučni sloj z izbiro teksture in barve pa dajeta hiši obraz. Kamena volna je tudi odporna na mikroorganizme in žuželke, kar daje tako izoliranemu objektu tudi stabilnost in trajnost.

S sledenjem ETA (European Technical Approval) in STS (Slovensko tehnično soglasje) standardom si zagotovite tehnično brezhibno fasado, ki je hkrati tudi garancija za mnogo let brezskrbne uporabe.

 

Izbira izvajalca

Da bi dosegli vse zgoraj omenjene prednosti kontaktne fasade na kameni volni je izjemno pomembna kakovost izvedbe fasade. Odločite se za izvajalce, ki obvladajo svoje delo in poznajo postopke izvedbe zlasti, kar se tiče izvedbe detajlov ter korektne časovnice glede na potrebne sloje in pogoje sušenja.

Dolgoročna naložba za dolgoročno rešitev

Odločitev za izolacijo iz kamene volne Knauf Insulation vam zagotavlja dolgoročno naložbo in garancijo, saj  njihovi sistemi dosegajo vse sodobne smernice za gradnjo. V njihovem prodajnem programu najdete tri tipe fasadnih izolacij, in sicer so to obrizgane plošče Smartwall N C1, plošče Knauf Insulation FKD-S ter lamele Knauf Insulation FKL.

Pri izbiri ustreznih materialov in sistemov je prav zagotovo potreben tehten premislek, vsekakor pa na naložbo ne smemo gledati le skozi vidik trenutnih cen, saj je to zelo dolgoročna naložba. Vsestranska ponudba Knauf Insulation bo vaš dom z gotovostjo popeljala v zeleno in energetsko varčno prihodnost.