Bo Hyundai v prihodnosti med vožnjo čistil zrak? - E-vozila

Bo Hyundai v prihodnosti med vožnjo čistil zrak?

Električni avtomobili ne proizvajajo emisij iz izpušne cevi, kaj pa, če bi lahko pomagali tudi pri čiščenju onesnaženega zraka?

Koncept Hyundai Prophecy prikazuje način, kako bodoči električni avtomobili pridobili to sposobnost.


V sporočilu za javnost, ki ponuja več podrobnosti o nedavno razkritem modelu Prophecy, je Hyundai dejal, da ima avto filtrirni sistem, ki čisti zrak tako znotraj kot zunaj vozila.

Sistem meri ravni delcev v zraku v kabini, črpa svež zrak, ga filtrira in po potrebi zrak v vozilu kroži. Postopek je mogoče izvesti med vožnjo, prostem teku ali polnjenjem avtomobila.

Če potrebe po dodatnem svežem zraku ni, bo sistem filtriral dovodni zrak in ga skozi dva zračnika potisnil ven, so dejali pri Hyundaiu.

Pravijo tudi, da je zračenje energetsko učinkovitejšo od klasičnih prezračevalnih sistemov. To je tudi edini način kroženja zraka po notranjosti modela Prophecy, saj se okna ne odprejo. To je morda oblikovalcem pustilo, da so ustvarili bolj aerodinamično obliko, ne da bi morali skrbeti za okna, ki bi se lahko spustila v vrata.

Prophecy je nefunkcionalni konceptni avtomobil, čeprav se vozi na namenski EV platformi, ki se lahko uporablja za prihodnje proizvodne modele. Vendar se zdi, da je njegov prezračevalni sistem zasnovan na nečem, kar je Hyundai predstavil že leta 2019.

Smart Air Purification system v vozilu spremlja kakovost zraka in tako prilagaja filtracijski sistem.

 

 

Vir: greencarreports.com