BMW i5 in iX1 električni avtomobili bodo postali resničnost - E-vozila

BMW i5 in iX1 električni avtomobili bodo postali resničnost

Čakanje na nove električne bmw-je se lahko končno konča.

Poleg BMW i3 podjetje ne izdeluje nobenih električnih vozil. Še več, i3 odhaja in ga ne bodo nadomestili. Edini drugi BMW model i pa niti ni popolnoma električen, temveč je drag hibridni športni i8, ki je zelo drag.


Drugi električni avtomobili nemškega proizvajalca avtomobilov so vsi hibridne različice trenutne ponudbe. Na primer: 530e (plug in serije 5), 330e (plug in 3 serije) in BMW X5 40e. Na žalost nobeno od teh vozil ne ponuja veliko električnega dosega.

Na splošno prodaja električnih avtomobilov BMW v ZDA upada. To je postalo tako grozno, da proizvajalec avtomobilov ne poroča več o svoji prodajni številki EV, temveč le za odstotek v primerjavi s preteklim letom. BMW pravi, da je upad prodaje posledica prehodnega obdobja. Trenutno nima veliko prepričljivih EV-jev, ki bi jih lahko takoj prodali, vendar jih je nekaj na poti.

Po zadnjih novicah s spletnega mesta BMW Blog je BMW dobil uradno zeleno luč za proizvodnjo popolnoma električne serije 5, pa tudi v celoti električni X1 križanec. Poročila o tem, ali bodo ti avtomobili dejansko prišli na trg, so mešana. Vendar je nemška publikacija Handelsblatt potrdila, da bodo kmalu resničnost.

Ta dva prihajajoča EV-ja sta del prizadevanja BWM-ja, da do leta 2023 izda vsaj 12 popolnoma novih električnih avtomobilov. Sčasoma BMW načrtuje elektrifikacijo celotne linije.

 

Vir: insideevs.com