Apex AP-0: ultralahki električni hiper avtomobil - E-vozila

Apex AP-0: ultralahki električni hiper avtomobil

Po odpovedi mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi je APEX pravkar sporočil, da je prestavil prvenec svojega revolucionarnega koncepta Super Electric, AP-0. Debut modela bo na razstavi Bike Shed v Londonu.

APEX AP-0 je zasnovan, razvit in zgrajen v Združenem kraljestvu.


Elektromotor z zmogljivostjo baterije 90 kWh razvije 658 KM in ima največji navor 580 Nm. To omogoča da doseže hitrost 100 km/h v 2,3 sekunde. Najvišja hitrost je 305 km/h. Doseg s polno baterijo je 515 kilometrov. Do 80 % se baterija napolne v le 15 min. Podvozje naj bi bilo zgrajeno iz ogljikovih vlaken.

AP-0 ima lastno maso le 1.200 kg, izjemen dosežek za električno vozilo z baterijskim pogonom. Samo baterije predstavljajo skoraj pol teže vozila. Lahka zasnova AP-0 se združuje z impresivno izdelavo, hitrim pospeševanjem, največjo okretnostjo, izjemno vodljivostjo in odličnimi sposobnostmi zavijanja. Opremljen je z vsemi varnostnimi sistemi in na koncu bodo kupci zanj odšteli vrtoglavih 165.000 evrov.

Zaradi izdaje Coronavirusa bosta tiskovna konferenca in predstavitev AP-0 prenašana v živo prek kanalov družbe APEX, da mednarodni mediji ne bi zamudili niti ene podrobnosti.

Vir: thenextavenue.com