2021 Ford Mach E - nov električni mustang - E-vozila

2021 Ford Mach E – nov električni mustang

Ford bo predstavil popolnoma nov električni crossover. To je Ford Mach E. 2021.

To ime sicer še ni uradno, vendar se govori, da bo ostalo kar tako. Mach E bo prišel z zasnovo, navdihnjeno z Mustangom, in naj bi ponujal presenetljivo odlično vožnjo. Kakorkoli že, Ford obljublja več kot 480 kilometrov z enim polnjenjem.


Prihajajoči crossover bo na ceste prišel kasneje naslednje leto. Blue Oval ponuja tako pogone na zadnji kolesi kot tudi vse pogone na vsa štiri kolesa. Zahvaljujoč podobnosti s sedanjim Mustangom bo ta crossover izgledal agresivno in športno. Cena se bo začela pod 40.000 evri, in bo cenovno ugodnejši od Teslovega modela Y.

2021 Ford Mach E bo popolnoma električni crossover. Nova platforma lahko sedaj sprejme dva elektromotorja / generatorja in akumulator. Električni motorji so nameščeni spredaj in zadaj.

Mach E bo imel serijsko pogon zadaj. Akumulatorska baterija s 100 kWh bo zagotovila več kot 400  kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Natančne specifikacije motorjev še niso na voljo, vendar pa smo prepričani, da bo električni pogon proizvedel več kot 300 konjskih moči.

Fordovo novo električno crossover vozilo bo stala okoli 35.000 evrov. Blue ​​oval jasno načrtuje tekmovanje s Teslinim modelom Y. Ponudba ugodnejše cene je samo začetek. Ford Mach E bo leta 2021 tekmoval tudi proti Kia Niro in Hyundai Kona Electric. Popolnoma nov crossover bo na voljo v drugi polovici leta 2020.

Vir: fordtips.com